top of page

Eén dag in Arnhem

Bijgewerkt op: 19 aug. 2020

In de zomervakantie van 2020 ben ik door Nederland gaan reizen in deze blog schrijf ik over mijn dagtrip naar Arnhem.

Arnhem is een stad in het oosten van het land vlak bij de grens met Duitsland. De stad heeft een historisch centrum met moderne toevoegingen, dit komt door de slag om Arnhem tijdens de tweede wereldoorlog. Door deze slag is een deel van de historische bebouwing herbouwd of vernieuwd. Bekende voorbeelden hiervan zijn de Eusibeusis kerk en het stadhuis.


De stad zelf is makkelijk bereikbaar via zowel de trein als de auto, vanaf Utrecht is het iets meer dan een half uur met de trein en iets minder dan een uur met de auto. Het station ligt vlak bij het centrum net als de parkeergarages.


Park Sonsbeek

Park Sonsbeek, Zijpendaal was vroeger een landgoed en is nu het stadspark van Arnhem. Het park ligt op loopafstand van het station (zes minuten). In het park kan je één van drie wandelroutes volgen, tijdens je route kom je langs heuvels, bossen, vijvers, fonteinen, kunst, een watermolen en restaurants.Arnhem centraal station

Het station is leuk om even door heen te lopen om zo de bijzondere golvende vormgeving van het gebouw te bewonderen.Sint-Eusebiuskerk

De Eusibiuskerk is de grootste protestantse kerk van Arnhem, de kerk werd tijdens de tweede wereldoorlog bij geheel verwoest tijdens de slag om Arnhem. De kerk is na de oorlog gerestaureerd en dient nu niet alleen als kerk maar ook als expositie over de slag om Arnhem. Via een panoramalift word je naar de verschillende verdiepingen van de toren gebracht op elke verdieping is een toelichting over de slag om Arnhem. Ook is er een glazenbalkon op 73 meter hoogte, vanaf hier kan je prachtige foto’s van de stad (of jezelf) maken.


Tip: Reserveer je kaartje voor de expositie online.

Website: Klik hierJohn Frostbrug

Na de expositie in de toren van de Sint Eusebiuskerk ben je meer te weten gekomen over het belang van de John Frostbrug. Onder andere dat de brug onderdeel was van de operatie Market Garden waarbij de geallieerde de brug wilde gebruiken als een weg naar Duitsland.


John Frostbrug in Arnhem
Een dag in Arhem - Nederland

Stadhuis

Het Stadhuis is net als het station van Arnhem leuk om even langs te lopen om de bijzondere architectuur te bewonderen. Het voormalige stadhuis is net als de Eusebiuskerk verwoest tijdens de slag om Arnhem het enige wat nog wel overeind staat van voor de oorlog is het Duivelshuis. In de 19e eeuw was dit tijdelijk het stadhuis van Arnhem, het Duivelshuis maakt nu deel uit van het Stadhuis.


Het stadhuis van Arnhem
Een dag in Arnhem

Het modekwartier

Het Modekwartier ligt in de wijk Klarendal zijn een aantal kleine lokale winkel die zich richten op de verkoop van mode en design. De winkels bevinden zich niet allemaal in één straat maar zijn verspreid door de wijk.


Feestaardvarken

Het Feestaardvarken is een kunstwerk van Florentijn Hofman, wat in opdracht van Burger’s Zoo in 2013 als cadeau aan de stad Arnhem werd geschonken. Het aardvarken wordt nu vooral door kinderen gebruikt als speeltoestel.


Het Feestaardvarken
Een dag in Arnhem - Nederland

Waar heb ik gegeten en gedronken?

Voordat we uiteten gingen zijn wij wat gaan drinken bij Café Meijers, een klassiek bruin café in de Beekstraat. Het café heeft onder andere verschillende special biers en een gezellig terras. De bediening was ook heel vriendelijk.


Website: Klik hier


Voor het avondeten gingen wij naar Caspar, Caspar ligt langs het spoor in het Modekwartier. Bij dit restaurant is er de keuze tussen vlees, vis en vegetarische gerechten. Net als bij café Meijers was de bediening heel vriendelijk en het eten/drinken lekker. Je kan hier ook lekker lunchen of koffie komen drinken overdag onder de Lindebomen.


Website: Klik hier


Uiten bij Caspar in het mode kwartier van Arnhem
Een dag in Arnhem - Nederland

Dat was mijn dagje in Arnhem waarin ik in korte tijd toch veel van de stad heb kunnen zien. Als je een keer in de buurt van Arnhem bent is het echt een aanrader om er heen te gaan.

 

Wat nog meer?

  1. Park de Hoge Veluwe

  2. Nederlands openlucht museum

  3. Kasteel Doorwerth

  4. Historische kelders Arnhem

  5. Winkelen

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page