top of page

Weekend in Antwerpen 🇳🇱

Bijgewerkt op: 21 aug. 2019

Antwerpen is de tweede stad van België en is gelegen langs de Schelde. De stad staat bekend om haar smalle steegjes en de onze lieve vrouwen kathedraal. Maar Antwerpen is meer dan dat, Antwerpen is een stad van cultuur, architectuur, mode en winkelen. In deze blog lees je over onze ervaringen en geven wij je tips voor een weekendje Antwerpen.Neem de trein


Tussen Brussel en Amsterdam rijd een internationale intercity trein van de Nederlandse en Belgische spoorwegen. Trein tickets kun je gemakkelijk boeken via de website van bijvoorbeeld NS internationaal. Mocht je nou niet in Nederland wonen maar ergens anders in Europa kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld de Thalys, ICE of Eurostar te nemen naar Antwerpen.


Waarom met de trein? Met de heeft zo zijn voordelen: Geen parkeer geld, niet lang hoeven wachten voor veiligheidscontroles maar bovenal krijg je de kans om het station van Antwerpen centraal te ontdekken. Antwerpen centraal word door vele gezien als één van de mooiste station van Europa, het station word ook wel de spoorwegkathedraal genoemd. Het gebouw is gebouwd tussen 1899 tot en met 1905 en is ontworpen in de eclectische stijl, in 2007 werd het station uitgebreid met een spoorwegtunnel.Wandel door de steegjes


Na het uitpakken van onze spullen besloten wij om te gaan lunchen in ’t hofke. ’t Hofke is een bistro gelegen in de Vlaeykensgang, deze steeg bestaat al sinds 1591. Vroeger woonden hier de armste mensen van Antwerpen. Nu kan je er antiekwinkels en ’t hofke vinden.


’t Hofke heeft een Belgische Franse keuken, de lunch was uitgebreid maar niet al te prijzig en bovenal was het personeel vriendelijk.


Adres: Oude Koornmarkt 16, 2000 Antwerpen, België

Website: klik


Bezoek de sint-Pauluskerk


De sint-Pauluskerk is een voormalige kloosterkerk van de dominicanen uit 1639. De kerk word gekenmerkt door borakaltaren en schilderijen van bekende meesters zoals Rubens en Van Dyck. Naar ons idee was dit de mooiste kerk van Antwerpen, dit kwam door de rijkelijke versiering en het prachtige zwart wit contrast.


Adres: Sint-Paulusstraat 22, 2000 Antwerpen, België.Beklim MAS


Om een goed beeld te krijgen van de stad beklommen wij het MAS museum. Het panorama dak is gratis en voor de tentoonstellingen moet je betalen. Vanaf het dak kijk je over het historische centrum, de Schelde, de havens en het eilandje van Antwerpen. Elke verdieping in het gebouw heeft haar eigen tentoonstelling, hierdoor klim je langzamerhand naar boven en kan je zelf bepalen welke tentoonstelling je wilt bezoeken. Naar de tentoonstelling van het museum zijn wij helaas niet geweest.


Tip: Het museum word ook door kinderen als leuk ervaren! Tijdens de schoolvakanties organiseren ze specialen evenementen voor alle leeftijdsgroepen.


Adres: Hanzestedenplaats 1, 2000 Antwerpen, België.

Website: KlikWinkelen


Antwerpen word gezien als de modestad van België, dit komt doordat je in de stad elke kledingstijl kan terug vinden in één van de vele winkels. Het gaat hier dan wel vaak om de duurdere merken en is daardoor misschien niet voor iedereen aantrekkelijk. Het enige dat wij hebben gekocht is boeken, wat naar ons idee leuker is dan kleding.

Tip: De winkels in Antwerpen zijn niet altijd op zondag open en koopavonden kennen ze niet. Controleer daarom voor vertrek!


Bezoek Plantin-Moretus


Plantin-Moretus is een museum in de woning van Christoffel Plantijn. Plantijn was één van de top uitgevers van Europa in 16e eeuw. Het bedrijf werd op generatie op generatie doorgegeven. Nu kan je er kijken naar drukwerken van vroeger en de drukkerij zelf bewonderen.


De binnenplaats met het historische pand er om heen maakte het al in de 16e eeuw een aantrekkelijke plek voor toeristen. De tuin is beplant met planten die in 16e en 17e het meest populair waren.


Adres: Vrijdagmarkt 22-23, 2000 Antwerpen, België.Markten en Sint-Annatunnel


Als laatst bezochten wij de vlooienmarkt en wandelde we door de sint-Annatunnel. De vlooienmarkt trekken door Antwerpen heen, op de markt van zondag kan je voornamelijk zilver en boeken kopen. De hele week door zijn er markten te vinden in Antwerpen, wat erop die markten word verkocht verschilt per dag. Op de website van Visit Antwerpen staat wat er elke dag- en waar te koop is.


Website: Klik


De voetgangerstunnel verbind de beide oevers van de stad met elkaar. In de tunnel staan en van de weinige nog bestaande houten roltrappen van Europa en is zeker de moeite waard om te bekijken.


Adres: 2000, Sint-Jansvliet 19, 2000 Antwerpen, BelgiëWat nog meer?


  • FOMU, fotomuseum.

  • M HKA, Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen.

  • Lieve vrouwen kathedraal.

  • Het haven huis, ontworpen door Zaha Hadid.

  • Wandelen door Zurenborg.

Fin.

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page